MummyNemo [dot] com

Sunday, April 10, 2011

Tutorial -Tingkatkan Traffic Dengan BlogUpp

Assalamualaikum, selamat petang semuanya.... petang ni sy nak share 1 lagi trick nak tingkatkan traffic kat blog anda... korang pernah dgr BLOGUPP???

kla, kat bawah ni.. sy nak terangkan fungsi2nya....

BlogUpp adalah sebuah Website yang menghubungkan blog yang satu dengan blog lain. Konsepnya hampir sama dengan link exchange Contohnya saya memasang link blog anda, anda juga memasang link blog saya.

Yang  lebih menarik tentang blogupp nie, bentuknya lebih cantik dan menampilkan blog anda mengunakan screenshot dan posting anda, tidak seperti link exchange hanya link blog je...seperti cth dibawah ini :



Dengan memasang widget blogupp, maka screenshot blog lain akan muncul di blog anda dan screenshot blog anda juga akan muncul di blog milik orang lain.

Jika ada pengunjung yang tertarik dengan screenshot tersebut dan mengkliknya maka pengunjung akan dibawa ke blog yang bersangkutan. Begitu juga sebaliknya, sehingga pemilik blog yang menggunakan widget bloggupp akan saling mendapat tambahan pengunjung dari blogger lain.

Untuk mendaftar ke BlogUpp, caranya sangat mudah. Silahkan ikuti langkah-langkah dibawah ini:

1. Klik kat cni  http://www.blogupp.com/ Kemudian masukkan alamat url blog anda pada kotak yang sediakan lalu klik Get Widget

2. Setelah itu, pilih salah satu layout yang mau anda gunakan pada blog anda
3. Lalu copy kode pada kotak yang disediakan.
4. Buka Blogger. Klik menu Layout->Page Elements
5. Klik Add a gadget. Klik tombol + pada HTML/ Javascript
6. Pastekan kodenya dalam kotak lalu klik Save

Done.

Selamat mencuba :)


15 KOMEN YANG SAYA TERIMA:

cikcleopatra said... [Reply to comment]

hehehe..nice tip! nk buat gak!

tengku asmadi said... [Reply to comment]

terima kasih ,..tp kan saya dah cuba beberapa kali

Sorry, the link you've specified is invalid. Please correct it tu jawapan dia
cam mana ek leh bantu saya ~

AidaNatasya.Co said... [Reply to comment]

@tengku asmadi

awk klu yg tu... sy tak dapat nak bantu..... yg lain2 ok je, tiada masalah

Om Tiger said... [Reply to comment]

Sangat bermanfaat.
Terima kasih.

Salam Blogger,
Om Tiger

HPW said... [Reply to comment]

berarti tak sia2 saya pasang juga blogupp. terima kasih infonya...

Ira Izatti said... [Reply to comment]

aida.. saya da try wat da...
tenkiu untuk tips nih... =)

Firdaus Kasim said... [Reply to comment]

akak x buat ekh? x de pun kt blog akak?

Firdaus Kasim said... [Reply to comment]

sorry2.. x nmpak.. hehe.. ingat ke akak x buat widget blogupp tue..

pasal banner tue, saya ada join geng blog pink.. tapi blog saya (kisahcintasayang.blogspot.com) x leh nmpk banner akak tue.. mcmcna?

Firdaus Kasim said... [Reply to comment]

akak, saya pun dah letak link blog akak.. thanks taw

Ace3103 said... [Reply to comment]

salam sejahtera..
terima kasih buat entri ini..
pasni sy nak cuba juga

Post a Comment

Terima kasih Dengan Komen Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apesal erkk??

 
Copyright © Simanis Cadburylady. All Rights Reserved.
Blogger Template designed by Simanis-Cadburylady.