MummyNemo [dot] com

Friday, February 25, 2011

Kita Sebenarnya


Kita Sebenarnya.....

......lebih gembira menyambut 1 Januari daripada 1 Muharram ...!
......lebih tahu apa itu 14 Februari daripada 12 Rabiulawal !
......lebih membesarkan hari Sabtu dan Ahad daripada hari Jumaat !
......lebih khusyuk mendengar lagu

Kita Sebenarnya.....

......lebih gembira menyambut 1 Januari daripada 1 Muharram ...!
......lebih tahu apa itu 14 Februari daripada 12 Rabiulawal !
......lebih membesarkan hari Sabtu dan Ahad daripada hari Jumaat !
......lebih khusyuk mendengar lagu daripada mendengar Azan !
......lebih suka lepak, tidur, tengok TV...dll daripada Solat dan mengaji !

......lebih tahu tentang artis pujaan kita daripada nama nabi-nabi Allah !
......lebih suka menyebut hello! dan hi! daripada Assalamualaikum !
......lebih suka menyanyi dangdut, rap, hip-hop...dll daripada berwirid atau bertahmid !
......lebih suka memuji manusia daripada Tuhan kita sendiri !

......lebih suka membaca majalah hiburan daripada buku-buku agama !
......lebih suka ke konsert, karaoke daripada ke ceramah agama !
......lebih suka memaki, mengumpat orang daripada memuji mereka !
......lebih suka mencarut, @#!*@!! daripada menyebut MasyaAllah !
......lebih suka kemungkaran daripada membuat kebaikan !
......lebih bangga dengan kejahilan kita daripada bersyukur dengan keimanan kita !
.......lebih cintakan dunia daripada urusan akhirat !

TETAPI bila ditanya arah tujuan kita, kita pasti akan jawab bahawa...

KITA SEBENARNYA.. ....lebih suka menuju ke Syurga daripada ke Neraka !

Layakkah kita dengan Syurga Milik Allah???


WALLAHHUALLAM

p/s artikel ini, sy dapat melalui email.. dari kawan saya :)

9 KOMEN YANG SAYA TERIMA:

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

Pendekar tidak layak~! Tetapi akan terus mencuba dan mencuba...

aibaks said... [Reply to comment]

wa.. bagus dapat bace pesanan camni.. moga2 ia beri sejuta makna..

TheChekJah said... [Reply to comment]

tazkirah ni... bagus... lame dah tak dengar tazkirah... dulu masa kat sekolah setiap jumaat masa dak lelaki pergi masjid dak perempuan ada usrah kat surau... rindunya waktu tu...

α!∂αηαтαѕуα™ said... [Reply to comment]

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

Yang comel, tuk takzirah jumaat... sama2 kita saling mengingati..

PB, sy pun.. kita sama2 cuba yg terbaik :)

aibkas sama2 kita fikirkan2 :)

zila mukhtar said... [Reply to comment]

SNGAT baik dijadikan peringatan..semoga kita sentiasa lbih menghayati N mengamalkan ajaran ISLAM..

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

ASSALAMUALAIKUM..

first time singgah blog ini dan terus folo..

terima kasih atas perkongsian diatas..semoga kita ambil iktibar

AidaNatasya™ said... [Reply to comment]

@sahromnasrudin

walaikumsalam Tq..

sy kongsi tu tatapan bersama ;)

Post a Comment

Terima kasih Dengan Komen Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apesal erkk??

 
Copyright © Simanis Cadburylady. All Rights Reserved.
Blogger Template designed by Simanis-Cadburylady.