MummyNemo [dot] com

Wednesday, February 23, 2011

Tutorial - Buat Scroll Dalam Posting

Assalamualaikum... Hari ni, sy nak share 1 tutorial yg slama ini sy inginkan iaitu Tutorial buat scroll dalam posting, tutorial ni sy sgt suka.. sbb boleh menjimatkan ruang dan tidak menyebabkan blog kita melorot akibat posting yg panjang.. tp ramai yg guna kaedah read more, tp sy leh suka suka scroll hehehe...,

Mudah je.... korang just copy code html kad bawah nie.....

<center><div style="background-color: white; border: 1px solid rgb(204, 204, 204); height: 80px; overflow: auto; padding: 5px; width: 500px;">
letak teks atau link code anda di sini</div></center>

kalau untuk tinggi, tukar yang 80px tu manakala yang 500px tu untuk lebar kotak skroll korang. yang "letak teks atau link code anda di sini" letak la posting korang yg nak buat scroll tu..Selamat mencuba :)

credit to : http://jangan-bukak.blogspot.com/ tq so much :)

11 KOMEN YANG SAYA TERIMA:

Post a Comment

Terima kasih Dengan Komen Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apesal erkk??

 
Copyright © Simanis Cadburylady. All Rights Reserved.
Blogger Template designed by Simanis-Cadburylady.