MummyNemo [dot] com

Tuesday, March 8, 2011

SMS DARI SEORANG LELAKI

Assalamualaikum, hari ni saya nak share pasal SMS, ni sekadar peringatan tuk semua terutamanya kaum wanita.. kita jangan mudah pcaya dgn kata-kata manis org yg blum kita kenal terutama apabila kita langsung tak pernah jumpa dan kenal hanya melalui telefon, internet yang lebih dikenali sebagai "cinta Alam Maya", dan ade yg smpi terjebak dengan maksiat...

Berikut adalah contoh2 ayat2 sms yg selalu digunakan untuk menarik perhatian... biasanya ayat yg digunakan mmg manis.. hehehe.

1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..
11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..
13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…
16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************************************************
20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)
- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang..

P/s Apa pendapat anda? tentang perkara diatas??

sekadar untuk peringatan

12 KOMEN YANG SAYA TERIMA:

eMMe said... [Reply to comment]

hati2, n jgn mudah percaya pujuk rayu seorang lelaki yg baru dikenali....kene tahu ati budi dia , sejauh mane keikhlasan dia dlm persahabatan....takleh nak jangka kejadian sebegitu...yg penting hati2 dgn laki begitu....

zureen said... [Reply to comment]

ish-ish. mmg jahanamlah laki macam tu. penah baca entri ni dulu. tapi tak ingat kat mane. so, beware ke kaum-kaum hawa. jangan sesekali menyerahkan segalanya.

mencintai bukan memiliki. :)

AidaNatasya.Co said... [Reply to comment]

@nelly

dear, lain kali hati2 k.. jgn mudah pcaya. selidik dulu latar belakang..

AidaNatasya.Co said... [Reply to comment]

@eMMe

betul tu kak emme...
kdg2 mulut manis lelaki mcm nie la, yg banyak mrosakan gadis2 zaman skrg,

EJA said... [Reply to comment]

huh..eja baca dari awal sampai abis entry ni..mula2 sms sweet..cute..sebab belum dapat apa yg dia mahu...bila dah dapat tinggalkan terus..

pujuk rayu lelaki..tak boleh pcaya..

one2paii said... [Reply to comment]

gua setuju..walaupun gua laki..gua pun tahu le..naluri laki..ape2 pun xyah bercinta lama..menikoh jerk ..syukur gua dah menikoh..lepas 1 azab

AidaNatasya.Co said... [Reply to comment]

@EJA

eja tula, lelaki mcm ni mmg x boleh pcaya sgt... harap2 dijauhkan dari lelaki mcm nie

AidaNatasya.Co said... [Reply to comment]

@one2paii

tahniah.. tahniah... pttla lama tak on9 :)

smoga bkekalan hingga akhir hayat :)

fara feroza said... [Reply to comment]

erk...seramnya farah...miatnk la dijauhkan semua wanita dari lelaki mcam ni..jangan cepat terpedaya..!! kita wanita jangan tunduk pada janji2 manis diorg..!!

aDieyZa said... [Reply to comment]

mintak2 keluarga & sahabat2 kita terhindar dari semua perkara buruk ni.. beringatlah sebelum membuat keputusan..

TAYAR PANCIT said... [Reply to comment]

hai awak :) saye da join awak :) follow me back ok :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/rasmi-senarai-pasukan-f1-2011.html

Post a Comment

Terima kasih Dengan Komen Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apesal erkk??

 
Copyright © Simanis Cadburylady. All Rights Reserved.
Blogger Template designed by Simanis-Cadburylady.