MummyNemo [dot] com

Thursday, May 19, 2011

Tips - Pemakaian legging dengan Cara yang betul

Zaman sekarang ini, pemakaian legging dikalangan wanita semakin menjadi-jadi termasuk la wanita bertudung,.. Tadi masa saya tinjau-tinjau artikel mengenai pemakaian legging.. saya terjumpa 1 blog yang mengadakan "kempen membantah pemakaian legging dikalangan wanita islam"

Sila clik Pic







Semua pic kata atas ini.. saya ambil kat SINI
banyak ceta2 mengenai pemakaian legging ada di Blog INI 


Jangan terkejut... sebab saya pun suka pakai legging... tapi kena pada tempat tahu....

Kenapa saya pakai legging?????

1.macam Saya ni setiap hari pergi kerja dengan memakai baju kurung..,kenapa saya pakai baju kurung dengan legging, salah satu sebabnya, kadang2 kita tak tau keadaan cuaca,cuba bayangkan la kalau time hujan... kadang2 kita tak sedar, kita akan mengangkat kain kita sampai ke paras betis....mesti pernah terjadi kat korang kan... tapi dengan memakai legging, kita dapat menyelamatkan betis kita jadi tontontan umum... betul tak?????


2. Sebab kedua, kadang2 ade sesetengah wanita naik motor... sampai kain terselak sampai ke betis.... kan.. cuba pakai legging mesti betis tu takla tertonjol.. kadang2 saya pulak malu melihat keadaaan sedemikian... 

3. faktor keselamatan. kita tau tahu malang kita bila.. selepas saya mendengar ceramah yang dianjurkan oleh polis diraja malaysia... diaorg kata sebab utama kenapa kes rogol semakin berleluasa,,, sebab pemakaian kita, salah satu tips yang mereka bagi.. ialah dengan memakai seluar ketat kat dalam.. selain seluar kat luar.. sebab keadaan begini kadang2 dapat membantu kita menyelamatkan diri....



kalau korang tak sokong pemakainya legging, itu terpulang dari korang...... tepuk dada tanya iman.

15 KOMEN YANG SAYA TERIMA:

MaiRa QuEeN said... [Reply to comment]

nice tip....xske sgat legging...lpas nie leh try kot..huhu

Aidanatasya said... [Reply to comment]

@MaiRa QuEeN

Maira queen.. :)

sy pun first mmg x suka..
tapi lama2 kelama... alhamdulilah
da jadi rutin hehehe...

aeshcame said... [Reply to comment]

oho! thanks for the tips. yup me pun ada bumped into this blog, even though kata2 agak tajam tp benar so i linked to them, sometimes org slh pkai legging~ mmg x sesuai, as for your tips, good one~

.m y z. said... [Reply to comment]

wah nice info. kalau kena dengan gaya (pakai kat dalam), tak salah ;)

Aidanatasya said... [Reply to comment]

@aeshcame
kdg2 benda tu ada kegunaan lain kan.. :)

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said... [Reply to comment]

nice tips...tak pernah ada legging...nampaknya lps ni kena beli legging utk pakai dgn baju kurung...^^

Miss b said... [Reply to comment]

saye pakai legging dalam dress. sbb takot terselak. tu je. hehe

lini hasnan said... [Reply to comment]

betul tu. kdg3 malu tengok betis terselak masa naik mootor :)

tehr said... [Reply to comment]

tak pernah pakai legging la, aida
hehe

tapi memang sangat buruk nampak kalau pakai legging je
SANGAT2 buruk

Aidanatasya said... [Reply to comment]

@Miss b
taw takpa, sbbnya legging ni sesuai pakai kat dalam..
Klu pakai kat luar mmg menonjol sgt..

Aidanatasya said... [Reply to comment]

@lini hasnan
2la pasal.. Pakai baju kurung tp kaki nampak smpi ke betis, malu oo bila org nampak.. Jadi tontonan umum dijalan raya :D

Aidanatasya said... [Reply to comment]

@tehr
mmg buruk pun klu cikgu yg pakai hehehe

Post a Comment

Terima kasih Dengan Komen Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apesal erkk??

 
Copyright © Simanis Cadburylady. All Rights Reserved.
Blogger Template designed by Simanis-Cadburylady.