MummyNemo [dot] com

Tuesday, April 26, 2011

MENCINTAIMU, KESALAHANKU KERANA AKU TAK MAMPU MEMBAHAGIANKANMU - PART 3


 Part 1 Clik SINI
 Part 2 Clik SINI

ni.," menjeling geram lalu berhenti mengesat peluh Amar. Amar menahan
tangan Dania dan menariknya, mengesat kembali dahinya. "Ehh…apa kau
ni??," menarik kembali tangannya.
"Kau lapkan peluh aku ni, Dania. Aku rasa bahagia je bila kau buat camni," tersenyum.
"Amar..kau ni sakit. Tak payah nak bergurau pulak," memberikan sapu tangannya kepada Amar.
Amar menyambutnya dan tersenyum lagi. "Aku ikhlas, Dania."

"Dahlah tu. Baik kau balik. Rehat cukup-cukup."
"Terima kasih, Dania."

Tit..tit..
Sms Amar : Terima kasih, Dania.
Sms Dania : Dahlah tu. Tak yah laa terima kasih.
Sms Amar : Aku….aku…

Sms Dania : Aku apa? Kau ni……..entah apa-apa laa..
Sms Amar : Amar sayangkan Dania. Maafkan Amar sekiranya selama ni Amar
menyakitkan hati Nia. Maafkan Amar sekiranya kata-kata Amar
menyakitkan hati Nia. Tapi, Amar dah tak tahan nak simpan perasaan ni.

Dah nak meletup dah…:D
Sms Dania : Emm…emm…
Sms Amar : Tu je ke? Emm.. Takpe. Amar faham. Bagi Nia, semua ni, sudden death
kan? :DApa-apa pun, Amar hanya nak Nia tau, Amar sayang kat Nia.
Amar benar2 berharap yg Nia dpt menerima Amar, menemani Nia

Nia selamanya. Kalau Nia setuju, Amar pinang Nia sekarang jugak. : )
Sms Dania : Ehh…kau ni.. Emm..Thanks krn sudi syg aku. Thanks coz let me know.
Cuma, aku hrp…bagi aku masa utk fikir.
Sms Amar : Nia tak suka Amar?

Sms Dania : Honestly, mmg aku suka. Cuma, aku xtau sejauh mana. Hrp kau fhm.
Sms Amar : Yaa…Amar fhm. Amar akan tunggu Dania…

"Hello Cik Dania. Suka bunga ros tu?," tanya Firdaus, menelefon Dania yang berada di tingkat empat.

"Ah? Bunga? Ros? Siapa ni?"
"Aik? Bos sendiri pun tak kenal?"
"Err…bos? Siapa ye? Saya tak cam suara laa.."
"It’s me. Firdaus. Suka bunga tu?"
"Ohhoo….Emm..suka.
thanks. Tapi, tak payahlah susah-susah bagi bunga macam ni.
Emm..lagipun, buat apa nak bagi kat saya, Encik Firdaus? Dan, tak manis
kalau orang tau."
"Ehh..apa pulak? I’m the boss. They don’t have any right to say anything about this. Lagipun, ni small matter je."
"Tapi Encik…"
"Tak ada tapi-tapi. Emm..petang ni, tepat jam lima, Dania tunggu I kat pintu utama."

"Petang ni? Kenapa Encik?," Dania keresahan.
"Ahhh…ikut je."
"Tapi…"
"Tak ada tapi lagi. You must be there! That’s an order!!," terus meletakkan gagang telefon.
"Huhhh…apa pulak bos ni? Suka hati dia je," mencebik.

"Dania, this is for you," memberi Dania sejambak bunga ros, tersenyum lebar.
"Encik Firdaus. Tak payahlah semua ni," Dania menolak jambangan bunga tersebut, lembut.

"Kenapa dengan you ni?!," separuh menjerit. Dania terkejut.
"Encik…"
"Cepat, ikut saya!!," menarik tangan Dania, menuju ke keretanya. Dania meronta-ronta, meminta Firdaus melepaskan tangannya.

"Encik…lepaskan saya..Encik! !!"
"Abang!! Lepaskan dia..,"
tiba-tiba kedengaran suara Amar dari satu sudut. Dengan perlahan, Amar
berjalan menuju ke arah mereka berdua. "Abang, lepaskan tangan Dania.
Tak manis kalau staff tengok. Abang jangan lupa, abang Fir ni bos kat
sini," sambil cuba meleraikan genggaman tangan abangnya.
"Heii!! Amar!! Berani kau ye?! Kau ingat kau ni sapa? Berani kau
cuba halang aku ye?!!," menarik Dania dengan kuat dan menuju ke kereta.

"Encik!! Lepaskan saya..ahh..sakit! ! Please Encik
Firdaus..lepaskan saya…," Dania merayu. Hampir menitis airmatanya.
Terasa sakit dan malu diperlakukan sebegitu rupa. Beberapa orang
pekerja memandang dengan pandangan yang menakutkan.
Amar tidak sanggup melihat Dania menitiskan airmatanya lalu…"Abang!! Lepaskan Nia!!!," menumbuk abangnya.
"Ahhh!!!
Heiii..Amar! !!," jerit Firdaus. Terus, menghayunkan buku limanya ke

6 KOMEN YANG SAYA TERIMA:

decrewz said... [Reply to comment]

EH, dah ada novel kat sini ek.. :)

Aidanatasya said... [Reply to comment]

@decrewz

decrew hehehe.. ni lama da, baru ade masa nak post :p

Aina said... [Reply to comment]

selamat berkarya....saya pun minat menulis tapi selalu jugak x sempat nak mengepost:D

Woofer Storm said... [Reply to comment]

perghh rajin gila dia,sy pula mls nak baca..hehee

miss zyra said... [Reply to comment]

huhuhu.. dpat gak bce smbngan dea... hehe..

Post a Comment

Terima kasih Dengan Komen Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apesal erkk??

 
Copyright © Simanis Cadburylady. All Rights Reserved.
Blogger Template designed by Simanis-Cadburylady.